معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: در کشور ۲۲۱ هزار کیلومتر جاده و راه وجود دارد که تنها برای حفظ و نگهداری آنها ۱۹۰ هزار میلیارد تومان بودجه و اعتبار نیاز داریم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، داریوش امانی بعدازظهر امروز در آیین نمادین افتتاح 9 طرح راهداری و حملونقل جادهای استان قزوین که در کیلومتر 20 جاده قزوین-تاکستان برگزار شد، اظهار داشت: در کشور ما 221 هزار کیلومتر جاده و راه وجود دارد که فقط برای حفظ و نگهداری آنها 190 هزار میلیارد تومان بودجه و اعتبار نیاز داریم.
وی اضافه کرد: اگر این میزان اعتبار فقط مربوط به بحث بازسازی، مرمت، بهسازی، لکهگیری و احداث روکش آسفالت در جادههای موجود کشور است و اگر بخواهیم به سمت ساختن راهها و جادههای جدید حرکت کنیم، چند برابر این عدد باید اعتبار و بودجه در اختیار داشته باشیم.
وضعیت اعتبارات راههای روستایی نامشخص است
امانی با بیان اینکه هنوز وضعیت اعتبارات مربوط به راههای روستایی در لایحه بودجه سال 1402 مشخص نشده است، گفت: انتظار ما این است که مجلس شورای اسلامی توجه ویژهای به بودجه سازمان راهداری در قانون بودجه 1402 داشته باشد و برای ترمیم محورهای روستایی اعتبارات بیشتری را در اختیار ادارات راهداری استانها قرار دهد.
وی با اشاره به طرح لایحه ساماندهی استخدام کارکنان دولت در مجلس ادامه داد: در حال حاضر عمده نیروهای سازمان راهداری و راهداران ما وضعیت استخدامی معینی ندارند و بیشتر آنها شرکتی و قراردادی هستند که امیدواریم مجلس با توجه به سختی کار راهداران حداکثر مساعدت را برای ساماندهی وضعیت استخدامی راهداران داشته باشد.
تزریق 14 هزار میلیارد تومان اعتبارات جادهای به استانها
رئیس سازمان راهداری و حملونقل جادهای در ادامه صحبتهایش با بیان اینکه تاکنون 93 درصد اعتبارات و منابع ملی این سازمان هنوز ابلاغ نشده است، گفت: با این حال در 8 ماهه نخست سال جاری بیش از 14 هزار و 500 میلیارد تومان بودجه و اعتبارات عمرانی در اختیار استانها قرار دادیم و اگر اعتبارات ملی به طور کامل ابلاغ شود، شاهد جهش در طرحهای راهداری خواهیم بود.
امانی با اشاره به افتتاح 2 مجتمع خدمات رفاهی جادهای در استان قزوین یادآور شد: هر چقدر بخش خصوصی بیشتر به این حوزه ورود کند و مجتمعهای خدماتی بیشتری ساخته شود، به همان اندازه هم از حجم تصادفات جادهای ما کاسته میشود و به همین خاطر اداراتکل راهداری موظف به حمایت حداکثری از سرمایهگذاران در این بخش هستند.
70 درصد راههای روستایی تاکستان فرسوده است
رئیس مجمع نمایندگان استان قزوین هم در این آیین افتتاح با بیان اینکه استان قزوین کریدور ارتباطی 11 استان کشور به حساب میآید، گفت: با این حال شاهد این هستیم که بودجه حوزه راهداری استان قزوین در مقایسه با استانهای کمتردد و کمرفتوآمد ناچیز است و باید برای رفع این مشکلات وزارت راه و شهرسازی و سازمان راهداری پای کار باشند.
رجب رحمانی از فرسودگی 70 درصد از راههای روستایی شهرستان تاکستان خبر داد و گفت: برای بازسازی و مرمت این راههای روستایی به اعتبارات ملی ویژه نیاز داریم و اگر ادارهکل راهداری استان قزوین در این حوزه پیگیریهایی داشته باشد، میتوانیم از طریق کمیسیون برنامه و بودجه و همچنین کمیسیون تلفیق تحولاتی در این بخش ایجاد کنیم.
وی افزود: یکی از مسیرهای مهمی که به مسیر کربلا و جادههای اربعین وصل میشود، جاده تاکستان-رزن است که در حال حاضر روکش آسفالت آن از بین رفته و وضعیت روشنایی هم در این جاده نامناسب است و انتظار ما این است که برای ترمیم و روشنایی این جاده اقدامات جدی صورت بگیرد؛ چرا که این جاده مسیر ارتباطی 2 استان قزوین و همدان است.
رحمانی ادامه داد: بسیاری از آزادراهها و محورهای مواصلاتی استان قزوین در سطح کلان و ملی اهمیت راهبردی دارند و بنابراین اگر این محورها اصلاح و بازسازی شوند، کل مردم ایران از آن نفع میبرند و نباید فکر کنیم که اگر جادهای را احداث یا ترمیم میکنیم، فقط مردم یک شهر یا یک استان از منافع آن بهرهمند میشوند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس با ذکر اینکه خدمات نظام جمهوری اسلامی در حوزه راهداری و راهسازی به شکل ضعیفی بیان شده است، گفت: اگر این خدمات را به موقع و درست اعلام نکنیم، دشمن از حربههای تبلیغاتی خود استفاده کرده و مردم ما را ناامید میکند و به همین خاطر در حوزه جهاد تبیین باید فعالتر باشیم.
رحمانی اضافه کرد: صحبتهای رئیس سازمان راهداری مورد موافقت مجلس قرار دارد و ما هم تلاش میکنیم وضعیت بودجه راههای روستایی را در حد توان در قانون بودجه سال آینده متحول کنیم.
انتهای پیام/